středa 17. července 2013

Jared takes a wife - Jarek se žení

 Moje sestřenka si vymyslela přehoz na postel 2,5 *2,5 m a mám ho já ušít. Nakoupila si látky, vybrala si vzor a řekla mi, že klidně počká rok na realizaci. Tady jsou zkušební bloky z 5 cm proužků a z 6,5 cm proužků takže velikost bloků je 28 x 28 cm a 40 x 40 cm. Budu šít ty větší, na velkou deku -velké bloky. Počítala jsem spotřebu látek a rozdíl činí asi 20 % na stejně velkou deku při jiném rozměru  základního bloku. Vzor je od Bonnie Hunter. Docela se mi zalíbil, takže si ze svých zbytků ušiji 24 bloků na svoji deku. Už  mám 4, na dalších se pracuje.






My cousin ask me to make a king size quilt. She choose a pattern by Bonnie Hunter and buy some fabric. I already have made two size of blocks- using  2" string and 2,5" string. Final blocks are 12" and 16". I count a usage of fabric and I found a difference 20 % for whole quilt when you use different size of blocks. I love this pattern so I decide to make also one bed quilt for me.

WIP Wednesday at Freshly Pieced

8 komentářů:

  1. Hezky jsi to přeložila :) Jarek se mi moc líbí, je to jeden z bloků, lterý vypadá na různých dekách a v kakékoliv barvě skvěle. Hodně trpelivosti při šití tak veliké deky.

    OdpovědětVymazat
  2. Wow. I love this block. It is worth all the work and effort that goes into it.

    OdpovědětVymazat
  3. This is going to be wonderful! Love the scrappiness. Big project making a king size quilt, but Fun.:)

    OdpovědětVymazat
  4. I love that pattern!
    And I am so excited to find a Czech quilter! My mother's family was from Tabor and I went there with my eldest son a couple of years ago. Also to Prague. I didn't see any quilt shops but plenty of inspiration! : )

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za zpětnou vazbu.
I´m happy to hear from you.