pondělí 22. dubna 2013

Dortíčky - Little cakes

Dlouho jsem před Vámi tajila Dortíčky. Ovšem nyní je to již zbytečné, tajemství je odkryto, deka vystavena. Rozměr je 152 * 205 cm, výplň 100% polyester, ručně prošito, vzor vlastní, i když podobných dek je všude kolem ušito mraky. Na zadní stranu jsem použila látku z IKEA. Barevně se mi hodila s přední stranou. Deku jsem vyráběla skoro rok, ale ne intenzivně, čistého času asi dva až tři týdny.
Na výstavě nesklidila zvlášť velký úspěch, máma tvrdí, že je moc barevná. Ve srovnání s okolními barevně umírněnými dekami jsem jí musela dát za pravdu. Pořád mám pocit, že Češky se neumí barevně odvázat a používají stále stejné barevné kombinace (bílo-modrá, hnědo-béžovo trochu červená, žluto-trávovo zelená). Takhle tedy ne. Alespoň já ne.







This Little cakes quilt was for very long time a secret. But now, after exhibit, I cannot hide it anymore.
It´s size is 60 * 81 inches, polyester batting, machine piecing  and hand quilting. It is my own quilt design. I know, you have already seen very similar quilts. I used an Ikea fabric for backing. I made it nearly a year. 
This quilt had not big success at a exhibit. My mum says it is very colourfull. If I compare my quilt with other  restrained quilt at exhibit, she is true. I cannot believe Czech quilters still cannot use colours. They use mostly white and blue, braun-beige-little red, yellow - grassgreen. Not me.

5 komentářů:

  1. Je fakt moc pěkná a docela velká. Poslední dobou mne úplně berou scrapové deky, styl Bonnie Hunter. Ta tvoje je teda přesně taková. Moc obdivuju jen čtvrečkový lem, na takové hezké lemy mi většinou už nezbývá energie. Asi je třeba fakt deku nechat "uzrát" nějakou dobu. Ahoj.

    OdpovědětVymazat
  2. Don't feel discouraged about the lack of success. If only one or two people that saw the quilt felt inspired by it, then that's your true success. You never know who went home and dreamed about your quilt.:)

    OdpovědětVymazat
  3. You know I am with you all the way on your colorful quilting. I totally agree about the dull colours. But you are at least trying to change perceptions by entering the competition!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem čekala, Jitko, nějakou divočinu a i mně se moc líbí, krásná!

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za zpětnou vazbu.
I´m happy to hear from you.