středa 20. února 2013

English paper piecing

Díky Dianne a blížící se dovolené jsem se pustila do ručního šití bloků. Dianne říká, že to je velmi jednoduché.  Vzor jsem si obkreslila od ní (snowball blocks) a použila i některé její látky. Za jeden večer jsem ušila polovinu bloku a druhou polovinu za druhý večer. Je to skutečně velmi jednoduché, ale celou deku bych takhle nešila. Už mám vymyšleno co se svými "sněhovými koulemi" budu dělat. Bude to alikace na nějakém pěkném podkladu. Blok má tvar pavidelného osmiúhelníku a je vepsaný do čtverce 28,5  cm.


Thanks to Dianne and coming holidays I try an English paper piecing. Dianne says it is easy. I draw a pattern along her  (snowball blocks) and use some fabric from her. First evening I made a half of block and the second half in second evening. She is right, it is easy. But I would not make a  whole quilt this way. I already know what to do with my snowballs. It is going to be an application on some amazing background. This block is regular octagon and it is inserted in square  11 1/4".   

WIP Wednesday at Freshly Pieced

4 komentáře:

  1. that is a wonderful design made easier by EPP

    OdpovědětVymazat
  2. These can be sewn with a machine, so much easier. Your's is beautiful!

    OdpovědětVymazat
  3. Krása, už jsem dříve obdivovala i u Dianne. Já bych dala přednost EPP, jaksi nemám moc ráda Y-švy. A taky si člověk musí odpočinout od stroje. Moc se mi líbí ten středový díl a těším se na pokračování.

    OdpovědětVymazat
  4. What a fun blog, I love all your WIP's.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za zpětnou vazbu.
I´m happy to hear from you.