sobota 5. května 2012

Spiderweb hotov! - My Spiderweb quilt is ready!

Hlásím hotovo!
Rozměr je 148 * 204 cm. Díky tomuto vzoru jsem si vyčistila krabici různých odstřižků, zbyly jen skutečně malé kousky. Šila jsem na papír - na to jsem použila časopis Respekt. Jednak má velmi tenký papír, je dostatečně široký a v kamnech špatně hoří. Velmi tenký papír je ideální pro šití na papír, krásně se vytrhává. Moje šablona je pravoúhlý trojúhelník s přeponou  21 cm a Respekt je nejširší časopis, který byl zrovna k mání. Tak jsem si nařezala čtverce 21 x 21 cm a přepůlením jsem získala základ pro šití. Podrobný návod najdete u Bonnie. Na rozdíl od Bonnie měřím v centimetrech a vnitřek bloku - v mém případě šedý lichoběžník - jsem nelepila, ale špendlila. Na výplň jsem použila tenký vatelín a prošívala jsem na stroji.
Koho zajímá začátek a šití topu, koukněte na poštu.

Jak se Vám líbí?






Next quilt is ready! The size is 58 * 80 inches. I used most of my scraps, only very small pieces left. I used instructions found in Bonnie´s blog. I used thin batting and machine quilt it. See other post to read about this quilt.

Do you like it?

2 komentáře:

  1. No jejda že líbí. A taky po něm pokukuji už delší dobu.
    Vizitky si vyšívám na vyšíváku. Některé mám už hotové rámečky. Některé jsem si vytvořila a přidám nápis. Což mi připomíná, že jsem si ještě nevyšila vizitku na svoji rag deku.
    Vizitky na taškách jsou tištěné.

    OdpovědětVymazat
  2. Asi budu opakovat komentáře, co jsou a angličtině, ale je to prostě fakt - super barvy, velmi zajímavé pozadí (šedo-černé)a celkově má tento blok moc hezký tvar - viděla jsem i s tenkými hvězdami, ale takto je to super. Musím si taky spiderweb udělat, snad se k tomu taky dostanu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za zpětnou vazbu.
I´m happy to hear from you.