středa 26. června 2013

Chňapky - Potholders

 Poslední dva dny tvořím chňapky ze zbytků. Nejtěžší je vždy vybrat dva podobné bloky, aby chňapky vypadaly, že k sobě patří. Ještě mi zbývá ušít jeden pár. Sama jsem si na sebe upletla bič, když jsem konstatovala, že všechna kvítka na zahradě jsou škaredá (po dešti opršelá, ostrožky odkvetlé)  a děti můžou dát učitelkám na zakončení školního roku chňapky.
Chleba jsem pekla sama. Překvapil mě, jak je jednoduchý a chutný.
Jsou tady učitelky? Jaký bizardní, nejmilejší, nejhorší (...) dárek jste dostali od svých žáků? 
A co maminky? Co obvykle nosí Vaše děti do školy za vysvědčení?










I make potholders last two days. It is quite hard to choose two similar block that could be  a couple. I will make one more couple. It is for my children teacher for the end of school year.




WIP Wednesday at Freshly Pieced

sobota 22. června 2013

Trojúhelníky - Triangles

Už jsem šila polštářek z trojúhelníků a vyhodnotila jsem sešívání jako jednoduché. Tak tady mám sešitý top, trojúhelníky jsou rozmístěny skoro nahodile. Trojúhelníky jsem stříhala z  pruhů širokých 21 cm pomocí 30 cm pravítka, sešité v topu jsou asi 19 cm vysoké. Látky různé, většina Bohemian Soul by Pat Bravo for Art Gallery Fabric, Rowan i české i recyklované.


I made already pillow made from triangles and I found sewing triangles easy. So my last top is finished, made from nearly random triangles. I cut triangles from 8" strip using 11" ruler. Triangles are 7,5" high in top. I used many fabric, some are   Bohemian Soul by Pat Bravo for Art Gallery Fabric, Rowan, Czech and recycled. 

pátek 21. června 2013

Bloky ze zbytků - Scrappy blocks

Je výhodné dělat více věcí zaráz. Takže při šití tašky i při sešívání další deky jsem si sešila tyhle miniatury. Jejich rozměr je asi 12 * 12 cm.







It is advantageous to make more things in one time. I made this miniatures during  sewing another quilt. Their size is 5" * 5".

neděle 16. června 2013

První taška po dvaceti letech - My first bag after 20 years

Moje dcera neměla tašku na noty. Tak nyní již má. Rozměr je asi 35 * 45 cm, recyklovala jsem kování ze staré kabelky. Díky internetu a různým návodům jsem zvládla i podšívku. Látka je od Art Gallery Fabric, kolekce Bohemian Soul. Podmínkou ovšem bylo ušít tašku s hipízáckým znakem. Je tam, neviditelný, prošitý na přední straně. A nakonec fotka s modelkou, tátovi "kroksi" na nohou a hipízácké trička ze sekáče, z kterého jsme měly obě velikou radost. 




My daughter did not have any bag to carry notes exercise book. She has it now. Size is 14 * 18". I recycled ironwork from old bag. I thank to internet I manage to sew lining. Fabric is made by Art Gallery Fabric, Bohemian Soul. I had to embroidery a hippies  sign on it. It is invisible on front side. The last picture is with my model wear in hippies T-shirt from Salvation Army and dad´s "cross" .

úterý 11. června 2013

On The Pond Quilt - Na rybníku

 Dokončila jsem prozatím největší deku svého života. 
Rozměr 155 * 220 cm.
100% byvlna, výplň 82% vlna, 18% polyester
látky kolekce Bespoken by Art Gallery Fabric, Robert Kaufman, Michael Miller a jiné, i recyklované
prošito ručně, kolečka v rozích aplikována na stroji
Deka se líbí především Evropankám, Američanky upřednostňují její barevnější variantu.



I have finished my most large quilt in my live.
It´s  size  is 61" *87"
fabric 100% cotton (different companies, recycled)
batting is 82% wool, 18% polyester
it is hand quilted
circles in corner stones are machine aplique 
Most American love it´s colourfull variation.






čtvrtek 6. června 2013

Esay Street - mystery dokončeno

Před Vánoci jsem šila Mystery Easy Street s Bonnie Hunter. Top jsem dokončila ještě v loňském roce, ale na došití jsem se odhodlávala 5 měsíců. Já jsem si vymyslela, že deku prošiji pro změnu na stroji a každý blok  bude prošit  jiným  motivem.  Dnes mám již hotovo a olemováno, jen štítek chybí. Ale musím jej dodělat, jak jsem si předsevzala a napsala o tom minulou poštu.
Modelka se musela vyfotit s dekou, tak ať je tedy slavná.

Easy Street
dokončeno v květnu 2013
rozměr 155*210
prošito na stroji
látky většinou ze sekáče, na zadní straně látky kolekce Bespoken by Art Gallery Fabric



I participated in Mystery Easy Street by Bonnie Hunter before Christmas. I finished top last year, but I did not quilted it until now. My vision was to quilt every block by different design. I have already finishet it, only label is still missing.  I wrote about labeling my quilts last post.
My model  have to be on the picture.




Easy Street

finished May 2013
size 61" * 83"
machine quilted
on top mostly recycled fabric
on back  fabric Bespoken by Art Gallery Fabric


A Lovely Year of Finishes

úterý 4. června 2013

Štítek na dece - Label on the quilt

Moje jedno novoroční předsevzetí znělo: Oštítkuji svoje deky. Alespoň ty, které mám doma.  A protože jsem člověk líný, tak jsem je vytiskla na domácí tiskárně, přišila jeden okraj z pruhů a ručně přišila. Kdysi jsem ráda vyšívala, okraj se mi zdál prázdný, tak jsem ještě něco vyšila, opět ručně.
Nesmějte se, štítky jsou špinavé, protože se do tiskárny dostaly vlasy od panenky a si tam i zůstanou. 


I have some New Year's resolution. One of them is: to label all my quilts. At least those, which I have at home. I´m quite lazy person, for that I print it on my home printer, add one row border and hand applique it. I used to like embroidery,  the border look empty, so I add something.
Do not laugh, my labels are dirty. We have some hair of a doll inside.

WIP Wednesday at Freshly Pieced