neděle 23. prosince 2012

Easy street - 5 .část - Part five

Včera jsem ušila 15 "letících hus, typ II", či jak se takový blok jmenuje -  bylo to rychlé.  Nic dalšího již nezačínám a uklidila jsem si na stole. To aby mi Ježíšek zítra něco nadělil. Nemá totiž rád nepořádek a já mám ráda dárky.  Užijte si Vánoce!



Yesterday I made 15 "flying geese type two". It was quick. I do not start anything else and I clean my work space. Our Jezisek (Santa Claus) does not like mess. And I like Christmas gifts. Enjoy Christmas.

pátek 21. prosince 2012

Co jsem dělala v prosinci? - What I made in December?

Kdo se podívá na můj blog, může si myslet, že se věnuji jen mystery s Bonnie Hunter. Není to tak. Dodělávala jsem hipízáckou deku pro dceru a sešila jsem zadní stranu na deku, kterou jsem nazvala Moře fialových šupin. Vzor je stejný jako u deky Moře šupin, jen základ - šupiny- je fialový. 





If you read my blog, you can thing I work only on mystery Bonnie Hunter. It is not right. I finished hipee quilt for my daughter and sew a back for my Sea of violet scales quilt. Its pattern is the same as Sea of scales quilt- only the base color is violet. 

pondělí 17. prosince 2012

Hipee pro Eldu - pokračování - Progress

Eliščinu deku mám volně proquiltovanou. Ve středu jsou kytičky, na okraji texty. Zkoušela jsem je poprvé a není to taková hrůza, jak jsem si myslela. Největší problém mám s velikostí šicího stroje, ale není to problém zásadní.




I free motion quilted Hipee quilt for Elisa. Thera are flowers in the middle and words at borders. It was my first time I quilted text. I thing it is not bad.
WIP Wednesday at Freshly Pieced

Easy street - 4.část - Part four

Po dnešku mám ušito 16 flying geese ze světlé a fialové a sešito dle instrukcí. Hromádky polotovarů mě nenechávají v klidu a musím si něco poskládat. Ještě nám všem  chybí třetina bloků a mystery bude završeno.

I have made 16 flying geese from light and violet fabric and join with older flying geese. I cannot leave my small pile of progress and try to assemble something. It is stil missing one third of blocks and this mystery will be solved.

neděle 9. prosince 2012

Easy street - 3.část - Part three

Dnes jsem ušila 15 bloků nedefinovatelného jména (třetí obrázek), šilo se rychle, čistého času cca 15 minut.
Nejdříve bloky z minulého týdne, letících hus jsem ušila  20.






I made 15 blocks today. It was easy and quick - 15 minutes play. 
Firs you can see 20 flying geese from last week.

neděle 2. prosince 2012

Easy street - 2.část - Part two

Během prvního týdne jsem ušila cca 90 four patch. Letící husu mám zatím jednu, opět jsem se učila  řezat pomocí pravítek Easy Angle  a Companion Angle. Na celou deku jsem vybrala barvy  podle jedné látky, které mám dost na zadní stranu.
My color inspiration
My choice

My firs flying geese for mystery

All I have done so far

I made about 90 four patches during first week of mystery. I have made only one flying geese, because I need to learn again how to use Companion Angle and Easy Angle ruler. I can show you farbic for my mystery. I choose colours along a fabric I could use as a back.